article image Virals

Buschauffeur gaat compleet uit z'n plaat tegen taxironselaar Schiphol: 'Lelijke vent hè'

Auteur
Auteur: NieuwNieuws
Datum: 19/08 10:35

Wat roept hij de hele dag?

Als je dit jaar op vliegvakantie bent geweest zul je het vast herkennen: taxironselaars die de hele taxistandplaats bij elkaar schreeuwen op Schiphol, Eindhoven Airport of welk vliegveld dan ook. 

Zulke types zijn voor nietsvermoedende vakantiegangers al erg vervelend, dus laat staan als je als buschauffeur de hele dag zo’n taxironselaar in je rechteroor hoort tetteren. 

TT/gerdianleeftink8

Maatregelen 

Op het internet wordt (begrijpelijkerwijs) smakelijk gelachen om de bovenstaande beelden, maar het is eigenlijk best triest dat dit probleem nog niet effectief is aangepakt. In 2016 sprak Schiphol al van een onhoudbare situatie, maar kennelijk heeft men ruim 7 jaar na dato nog niet de juiste oplossing gevonden. 

Een stukje uit het NOS-verhaal (2016):

Schiphol noemt de overlast van taxironselaars op de luchthaven onhoudbaar en wil zo snel mogelijk een structurele oplossing. Het gaat om de mensen die voor Schiphol Plaza klanten ronselen en vervolgens meenemen naar een taxi die niet op de officiële taxistandplaats staat, maar in een van de parkeergarages.

In de praktijk is het vaak een kat-en-muisspel tussen handhavers en taxironselaars en -chauffeurs. Schiphol erkent dat reizigers dagelijks overlast ondervinden van 'opdringerige, hinderlijke taxiaanbieders'.

Schiphol heeft de afgelopen jaren wel geprobeerd om het probleem de kop in te drukken. Zo worden reizigers in omroepberichten opgeroepen om alleen officiële taxi’s te nemen en zijn er routestickers richting de officiële taxistandplaats op de grond geplakt. 

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties