article image Radio & TV

Foute grap van René van der Gijp over cokegebruik Wim Kieft

Auteur
Auteur: NieuwNieuws
Datum: 14/09 14:15

Het bruggetje van Ronnie S. naar Kieft was snel gemaakt

Eerder deze week werd in Vandaag Inside gesproken over voormalig profvoetballer Ronnie S. (40), die verdacht wordt van handel in cocaïne en witwassen. Het zou gaan om 2217 kilo coke en het witwassen van ruim 300.000 euro. Rene was goed op dreef en maakte een grap over de hoeveelheid coke.

Drugs- en alcoholverslaving

Wim Kieft staat bekend om zijn succesvolle carrière op het veld, maar ook om zijn persoonlijke worsteling met verslaving. Kieft brak door in de jaren '80 als spits bij Ajax, en later bij clubs als PSV en het Italiaanse Torino. Hij was ook een belangrijk lid van het Nederlands Elftal dat in 1988 het EK won.

Na zijn voetbalcarrière raakte Kieft echter in een langdurige strijd met drugs- en alcoholverslaving. In zijn autobiografie, "Kieft", gepubliceerd in 2014, beschrijft hij openhartig hoe hij jarenlang cocaïne en alcohol gebruikte, en hoe dit zijn leven en relaties verwoestte. Hij sprak over de eenzaamheid en schaamte die met zijn verslaving gepaard gingen, en hoe hij zich steeds verder terugtrok van de mensen om hem heen.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties