article image Sport

Verstappen krijgt taakstraf omdat hij 'fucked' zei tijdens persconferentie

Auteur
Auteur: Marco Hiddingh
Datum: 20/09 15:00

'Hoe oud zijn we nou? Vijf of zes?'

Max Verstappen heeft een lichte straf gekregen voor zijn taalgebruik tijdens de persconferentie van de FIA afgelopen donderdag bij de Grote Prijs van Singapore. De stewards besliste dat hij een taakstraf moet uitvoeren. "Verplicht om werk van openbaar belang te verrichten", staat in het vonnis vermeld.

Verstappen moest zich vrijdag na de eerste vrije training melden bij de stewards van de FIA om uitleg te geven over zijn uitspraken op donderdag tijdens de officiële persconferentie. De drievoudige wereldkampioen gebruikte het woord 'fucked' toen hij vragen beantwoordde van journalisten en sprak over de tegenvallende prestaties van zijn Red Bull.

Volgens de stewards heeft Verstappen de gedragsnormen overtreden. Normaal gesproken wordt er een boete opgelegd voor dergelijk taalgebruik, maar in dit geval is daarvan afgezien omdat Verstappen geen mensen heeft beledigd. Echter, omdat het verminderen van vloeken recentelijk onder de aandacht is gebracht bij Formule 1-coureurs, vinden de stewards een taakstraf gepast.

Verstappen vindt het kinderachtig dat hij niet mag schelden. "Hoe oud zijn we nou? Vijf of zes? Zelfs als een kind van vijf of zes kijkt, uiteindelijk zullen ze toch wel gaan vloeken."

In de video hieronder geeft Max een uitleg over schelden.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties