article image Sport

Terugblik: gisteren won Djokovic olympisch goud, maar zijn allereerste titel won hij in Nederland

Auteur
Auteur: NieuwNieuws
Datum: 05/08 11:00

Won zijn eerste titel in Amersfoort in 2006

Gisteren namen Novak Djokovic en Carlos Alcaraz het tegen elkaar op in de finale tennis van de Olympische Spelen in Parijs. Djokovic wist de wedstrijd met twee tiebreaks (7-6, 7-6) te winnen. Een grote factor die hierin meespeelde was de support die de speler van het publiek ontving. De wedstrijd duurde bijna drie uur en bestond uit lange rally's en prachtige punten.

Djokovic heeft nu alle grote titels die er te winnen zijn in het enkelspel van het mannentennis gewonnen, waarbij hij zijn allereerste titel in Nederland won. Toendertijd, in Amersfoort in 2006, was zijn prijs een iPod, dat is wel even iets anders dan een gouden medaille op de Olympische Spelen. Hij zegt dat Nederland altijd een speciale plek in zijn hart zal hebben en dat hij trots is op de reis die hij sindsdien heeft afgelegd.