article image Sport

Polsstokhoogspringer reageert na zijn "lullige fout" die zijn kansen op een medaille verpestte

Auteur
Auteur: NieuwNieuws
Datum: 05/08 18:00

Z'n eigen stok raakte de stang

Een knap lullig ongelukje dat polsstokhoogspringer Anthony Ammirati afgelopen zaterdag had, betekende wel dat zijn droom op een medaille uiteenspatte, maar het leverde hem wel tienduizenden nieuwe fans op toen de Olympiër zondagochtend wakker werd.

Een lullig pechmoment

De 21-jarige, die in 2022 een gouden medaille won op het WK atletiek onder de 20 jaar, had een behoorlijk pechmoment toen hij 5,70 meter wilde springen tijdens de kwalificatierondes voor het polsstokhoogspringen voor mannen. Ondanks z'n goede sprong, stootte hij op het laatste moment met zijn stok de stang eraf. Lullig.

Hoewel het aantal volgers op sociale media van de Franse atleet in minder dan 24 uur is gegroeid van 5000 naar bijna 68.000, inmiddels staat de teller op 112.000, heeft hij zich inmiddels uitgesproken over wat het heugelijke moment hem heeft gekost.

Ik baal er een beetje van, want ik heb bij de derde poging op 5,70 m niets gemist [...] De omstandigheden waren goed. Het is de eerste keer dat ik zonder stress aan een wedstrijd begin. Als totale outsider had ik maar één doel en ik was er bijna.

Ik ben gewoon blij dat ik mensen kan laten lachen. En wie weet, misschien is dit het begin van iets geweldigs!

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties