article image Sport

Ophef over scheidsrechter Anthony Taylor na Spanje tegen Duitsland

Auteur
Auteur: Marco Hiddingh
Datum: 06/07 13:30

Had hij een penalty moeten geven voor deze handsbal of niet?

Op X is er veel ophef onstaan over de Engelse scheidsrechter Anthony Taylor. Veel mensen zijn van mening dat hij slecht heeft gefloten tijdens de wedstrijd Spanje tegen Duitsland. "De Engelse scheidsrechter Taylor is een absolute schande voor het voetbal en voor het EK 2024", schrijft een twitteraar

Mensen waren onder andere boos over het feit dat Taylor geen gele kaart gaf aan voetballer Tony Kroos, nadat hij de Spaanse speler Pedri van het veld af schopte. Zo schrijft een twitteraar: "Die smerige Kroos heeft gewoon Pedri uit de wedstrijd geschopt. En die Engelse scheidsrechter heeft zoals gewoonlijk weer stront in zijn ogen. Niet eens geel. Slappeling!" Kroos tackelde Pedri, waarna hij een knieblessure opliep en gewisseld moest worden. Hij mist hierdoor zeer waarschijnlijk de rest van het toernooi. 

Tekst gaat onder verder.

De meeste mensen zijn echter voornamelijk boos over een ander incident. Ze vinden dat Duitsland een penalty had moeten krijgen omdat de bal de hand van de Spaanse speler Cucurella raakte. "Echt, mensen. Die hele VAR slaat zo toch nergens meer op? Bal vol op de arm die niet langs het lichaam is. Een extra keepertje. Gewoon een 100% strafschop", schrijft acteur en presentator Bas Muijs.

Spaanse media lanceren nu allerlei tegenargumenten die de beslissing van de scheidsrechter verdedigen. Zo zeggen ze bijvoorbeeld dat als de arm dicht bij de zijkant van het lichaam is en overwegend naar beneden is gericht, de arbiter in principe niet moet ingrijpen, zoals hier het geval was. Daarnaast zegt men dat Niclas Füllkrug buitenspel stond op het moment dat de bal diepging. De aanvaller liet de bal vallen, waarna Jamal Musiala de bal tegen de arm van Cucurella schoot. Als Füllkrug inderdaad te vroeg vertrokken is en VAR Stuart Attwell dit heeft waargenomen, dan is het begrijpelijk dat Taylor niet naar de zijlijn werd geroepen.

Zie hieronder de beelden van het incident. Heeft Anthony Taylor de goede beslissing gemaakt? Laat het weten in de reacties.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties