article image Sport

Boksster Angela Carini legt uit waarom ze na 46 seconden al stopte met vechten

Auteur
Auteur: NieuwNieuws
Datum: 02/08 14:00

Ze kon haar emoties niet bedwingen tegenover de pers

De 25-jarige Italiaanse bokser Angela Carini heeft uitgelegd waarom ze de wedstrijd tegen Imane Khelif vroegtijdig stopte. Gisteren stond Carini tegenover de Algerijnse bokser in de ring, maar ze beëindigde de strijd na slechts 46 seconden.

De wedstrijd zou eigenlijk vier rondes duren, maar Carini voelde dat ze niet verder kon. De hoofdbescherming van de 25-jarige weltergewicht raakte binnen korte tijd twee keer los terwijl ze tegen Khelif vocht.

© BSR Agency

Gebroken neus

In tranen stond Carini de pers te woord en vertelde het volgende:

Ik kon niet doorgaan. Ik had veel pijn aan mijn neus en ik zei: stop. Het was beter om niet door te gaan. Mijn neus begon al te druppelen bij de eerste klap. Het had de wedstrijd van mijn leven kunnen zijn, maar op dat moment moest ik ook mijn leven beschermen.

Het is op dit moment nog niet bevestigd, maar er zijn vermoedens dat Carini een gebroken neus heeft opgelopen tijdens het gevecht.

IOC sluit Khelif niet uit

Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) zal de omstreden boksster Imane Khelif niet uitsluiten van de Olympische Spelen in Parijs. Er is nu natuurlijk veel discussie over de deelname van de Algerijnse, omdat ze eerder een geslachtstest niet haalde. Het IOC noemt dit discriminatie.

Atleten met een XY-chromosoom mogen volgens de toelatingsregels van de IBA niet meedoen aan vrouwentoernooien in het boksen. Toch mocht Khelif wel meedoen aan de Spelen, net zoals de Taiwanese Lin Yu-ting, die ook niet door de geslachtstest kwam op het WK. Er zijn geen aanwijzingen dat ze zichzelf zien als transgender of intersekse.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties