article image Shownieuws

Spaanse muzikanten laten borsten zien voor vrouwenrechten

Auteur
Datum: 21/08 09:40

'Omdat niemand de waardigheid van onze naaktheid kan afnemen'

Spaanse vrouwelijke muzikanten zijn in opstand gekomen om de vrouwenrechten te beschermen. In de strijd vóór de rechten van de vrouw ontbloten verschillende vrouwelijke artiesten hun borsten. De directe aanleiding voor de protestacties is een optreden van Rocío Saiz tijdens de Pride-week, dat door de politie is gestopt toen Saiz haar borsten toonde op het podium.

Zangeres Eva Amaral sloot zich aan bij de protestactie tijdens een optreden op het festival Sonorama in Noord-Spanje. Ze droeg het lied Revolución voor aan andere vrouwelijke artiesten. ‘’Dit is voor Rocío, voor Rigoberta, voor Zahara, voor Miren, voor Bebe, voor ons allemaal’’, zei Amaral.

‘’Omdat niemand de waardigheid van onze naaktheid, van onze kwetsbaarheid, van onze kracht kan afnamen. We zijn met te veel’’, voegde de zangeres toe. Daarna gooide ze haar bovenkleding op het podium, om vervolgens haar concert topless te vervolgen (zie beelden).

Seksueel geweld 

Steeds meer vrouwen voelen zich minder vrij om topless te zwemmen, stelt de feministische groep Femen. Onderzoek zou uitwijzen dat vrouwen zich vaker bedekken, uit angst voor seksueel geweld.

In 2020 werd in de Spaanse wet opgenomen dat vrouwen topless mogen zwemmen in zwembaden. Het recht op topless zwemmen werd dat jaar in de wet opgenomen, omdat enkele zwembaden het hadden verboden.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties