article image Shownieuws

Nienke Wijnhoven probeert Jeroen Rietbergen alsnog voor de rechter te slepen

Auteur
Auteur: NieuwNieuws
Datum: 25/07 15:30

Ze gaat een artikel 12-procedure starten

Zangeres Nienke Wijnhoven deed na de uitzending van BOOS aangifte tegen Jeroen Rietbergen vanwege verkrachting, maar de zaak werd gesloten vanwege gebrek aan bewijs. Ondertussen heeft advocaat Sébas Diekstra bevestigd dat hij samen met Nienke een artikel 12-procedure is gestart. Via deze weg kan het OM gedwongen worden om alsnog tot vervolging over te gaan. 

Het klopt dat cliënte een klacht op grond van artikel 12 van het Wetboek van Strafvordering bij het gerechtshof heeft ingediend, nu het Openbaar Ministerie alsnog heeft beslist om de gewezen verdachte niet te vervolgen. Op deze manier kan zij de zaak alsnog aan een rechter voorleggen en laten beoordelen of een vervolging haalbaar kan zijn. Daarnaast wil zij dat er nog aanvullend bewijs aan het procesdossier wordt toegevoegd, zoals onder andere een aantal getuigenverklaringen en meldingen. Cliënte hoopt dat deze stappen zullen leiden tot een zorgvuldige herbeoordeling van haar zaak en dat er door het gerechtshof een rechtvaardig oordeel zal worden geveld. (Bron: AD.nl)

Tot nu toe is Rietbergen de enige die heeft toegegeven dat hij te ver is gegaan, hoewel hij altijd ontkend heeft dat hij strafbare feiten heeft gepleegd. De zaak zorgde wel voor een einde aan zijn relatie met Linda de Mol, al lijkt het erop dat het stel inmiddels weer samen is.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties