article image Shownieuws

Bizarre onthulling over nieuwe hit Wilfred Genee: nummer bestond al 32 jaar en familie wist van niks!

Auteur
Auteur: NieuwNieuws
Datum: 27/10 16:30

'Er is nooit van tevoren gevraagd of hij het nummer mocht gebruiken'

Timor Korozsi schrok zich vrijdagavond een hoedje toen hij naar Vandaag Inside keek. ‘Zomaar een avond in de kroeg’, het nieuwe nummer van presentator Wilfred Genee, kwam hem namelijk wel heel bekend voor. Het bleek een liedje van zijn moeder te zijn, origineel uitgebracht onder de titel ‘Kastelein’ (1992), van Ankie Schomaker-Lonis, schrijft het AD

Belletje

Hij besloot na de uitzending direct naar SBS6 te bellen, de zender die onder andere Vandaag Inside uitzendt. Er zou sprake zijn van plagiaat, omdat er door Genee nooit van tevoren is gevraagd of hij het nummer mocht gebruiken. De rechten zijn in handen van de stiefvader van Korozsi. “Het was even lastig, maar uiteindelijk hebben we het allemaal netjes kunnen oplossen met elkaar”, vertelt de zoon van Ankie aan de krant. 

Het gaat hem niet om het geld, maar de ‘eer’ aan zijn moeder. “Ik heb tegen ze gezegd: ‘als je het gaat produceren moeten jullie wel zeggen dat het van mijn moeder is’. Dat hebben ze ook netjes gedaan.”

Doneren

Genee heeft in overleg met de familie afgesproken dat als hij in de toekomst opnieuw interesse heeft in een nummer van Ankie, hij geld zal overmaken naar de kankerstichting.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties