article image Politiek

Wilders: 'Je bent geen racist als je zegt dat mensen zich soms niet meer in hun eigen wijk en straat herkennen'

Auteur
Auteur: Marco Hiddingh
Datum: 03/07 15:00

Tegelijk is een theorie over plannen tot omvolking 'abject'

Geert Wilders reageerde tijdens het debat over de regeringsverklaring op de felle kritiek vanuit de oppositie over PVV-bewindspersonen. Dat PVV-minister Marjolein Faber het recent nog had over een 'agenda' van 'omvolking', vraagt volgens oppositiepartijen een beter antwoord dan Wilders tot nu toe gaf. 

Er zit bij haar geen enkel racistisch idee achter, houdt Wilders vol. Als dat wel het geval was 'dan had ik haar er zelf persoonlijk uit gemieterd', aldus Wilders.

Wilders gelooft niet in een theorie over plannen tot omvolking, maar zegt wel dat je geen racist bent 'als je zegt dat mensen zich soms niet meer in hun eigen wijk en straat herkennen.' Dat de bevolkingssamenstelling verandert is volgens hem een feit. "Je hebt het gevoel dat je niet meer in je eigen land woont. Waarom mag je dit niet zeggen?", zegt hij tijdens het debat.

Volgens de PVV-leider blijft het belangrijk om de zorgen van mensen serieus te nemen die zich een 'vreemde voelen in hun eigen straat'. "Dat zijn gewoon mensen die zich zorgen maken. Daar is niets engs aan. Half Nederland vindt dit."

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties