article image Politiek

Geert Wilders is plotseling op bezoek bij president Zelensky

Auteur
Auteur: Marco Hiddingh
Datum: 07/09 13:32

'Het bezoek mag gerust verrassend worden genoemd'

PVV-leider Geert Wilders is plotseling op bezoek bij de Oekraïense president Volodymyr Zelensky. "Ik had net een ontmoeting met de President van Oekraïne over de vreselijke oorlog in zijn land en de steun van NL. Maar we spraken ook over de corruptie in Oekraïne, de kans op vrede en de voorwaarden daarvoor, de kwestie Nord Stream en de Oekraïnse mannen die in Nederland verblijven in plaats van te helpen in Oekraïne", schrijft Wilders op X.

De PVV-leider plaatst er zelfs een selfie bij die hij heeft gemaakt met Zelensky. Hij spreekt van een 'goed gesprek' met de Oekraïense president en dankt hem daarvoor.

Wilders bevindt zich in een complexe situatie met betrekking tot Oekraïne. Zijn achterban twijfelt of Nederland zoveel geld, materiaal en personeel moet besteden aan de oorlog met Rusland waarin het land is verwikkeld sinds de Russische invasie van Oekraïne. Echter, het hoofdlijnenakkoord dat de PVV heeft gesloten met de VVD, NSC en BBB, en waar Wilders zijn handtekening onder heeft gezet, stelt ondubbelzinnig dat Nederland Oekraïne politiek, militair, financieel en moreel zal blijven ondersteunen.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties