article image Politiek

Caroline van der Plas bekritiseert Volkskrant-columniste die een 'hekel' aan haar heeft: 'Domme column'

Auteur
Auteur: Marco Hiddingh
Datum: 15/09 13:30

'Van een columnist die een persoonlijk appeltje met me wil schillen'

Caroline van der Plas was niet te spreken over de nieuwe column van Volkskrant-columniste Sheila Sitalsing. "Domme column", schrijft ze op X. "Van een columnist die een persoonlijk appeltje met me wil schillen. Deze dame Sheila heeft geen idee waar ze het over heeft." De BBB-leidster beweert dat Sitalsing een hekel aan haar heeft. 

Sitalsing schrijft dat Van der Plas de boer heeft bedrogen omdat de BBB-landbouwminister maatregelen moet aankondigen 'die hoe dan ook zullen leiden tot een kleinere veestapel'. Het gaat volgens haar dan ook niet goed qua boerenbelang. 

De schrijfster stelt ook dat het bij Van der Plas boven het hoofd is gegroeid. "Misschien hebben de ammoniakdampen haar vaardigheden aangetast, misschien schuilt er waarheid in de roddels van haar coalitiepartners en is er echt structurele onnozelheid in het spel, misschien zien we hier het peterprincipe (‘mensen stijgen doorgaans in de hiërarchie van een organisatie tot het niveau van hun onbekwaamheid’) in volle glorie inwerking."

Lees hieronder de column. 

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties