article image Films & Series

Systemische corruptie en geweld in de hoofdrol in 'Rebel Ridge'.

Auteur
Auteur: NieuwNieuws
Datum: 07/09 18:30

Film toont rauwe werkelijkheid van machtsmisbruik in kleine Amerikaanse stad

Deze week is de thriller 'Rebel Ridge' in première gegaan op Netflix. De film volgt een ex-marinier, gespeeld door John Boyega, die het opneemt tegen corrupte politiemensen en machthebbers in een klein stadje in de Amerikaanse staat Kentucky. Wat begint als een zoektocht naar gerechtigheid, verandert al snel in een persoonlijke wraakmissie wanneer hij geconfronteerd wordt met de diepgewortelde corruptie en misbruik van macht. De film, geregisseerd door Jeremy Saulnier, staat bekend om zijn intense actie en sociaal-maatschappelijke ondertonen, die zowel relevant als actueel zijn.

John Boyega, vooral bekend van zijn rol in de Star Wars saga, vertolkt de hoofdrol met veel overtuigingskracht. De film wordt geleid door Jeremy Saulnier, die eerder bekendheid verwierf met titels als Green Room en Blue Ruin, films die eveneens gekenmerkt worden door spanning en een harde realiteit. Saulnier staat bekend om zijn beklemmende filmstijl en zijn vermogen om geweld en karakterontwikkeling met elkaar te verweven. 'Rebel Ridge' is een project dat veel van deze elementen samenbrengt en thematieken zoals systemische corruptie en ongelijkheid aankaart.

De eerste recensies voor 'Rebel Ridge' zijn gemengd, momenteel heeft film een IMDb-score van 7.1 en een Rotten Tomatoes-beoordeling van 65%. Critici prijzen het sterke acteerwerk van Boyega en de strakke regie van Saulnier, maar er is ook kritiek op het script, dat soms oppervlakkig blijft in zijn sociale boodschap. 

'Rebel Ridge' is sinds deze week beschikbaar op Netflix voor Nederlandse kijkers.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties