article image Films & Series

‘Starting 5’ biedt een unieke blik achter de schermen van de NBA

Auteur
Auteur: NieuwNieuws
Datum: 13/10 19:30

Vijf NBA-sterren tonen hun leven zowel op als buiten het veld

De nieuwe Netflix-documentaireserie ‘Starting 5’, die in oktober 2024 werd uitgebracht, volgt vijf van de grootste namen in de NBA gedurende het 2023-2024 seizoen. LeBron James (Los Angeles Lakers), Jimmy Butler (Miami Heat), Anthony Edwards (Minnesota Timberwolves), Domantas Sabonis (Sacramento Kings) en Jayson Tatum (Boston Celtics) staan centraal in deze tiendelige serie. De documentaire biedt een intieme blik op zowel hun prestaties op het veld als hun uitdagingen buiten de lijnen, zoals blessures, familieleven en de druk om hun nalatenschap in de sportwereld te versterken.

Deze serie is een samenwerking tussen enkele grote namen in de productiewereld, waaronder LeBron James' bedrijf Uninterrupted, Barack en Michelle Obama's Higher Ground Productions, en Omaha Productions van Peyton Manning. Regisseur Peter J. Scalettar leidt het project, waarbij hij samen met een team van regisseurs en producenten een diepgaand beeld schetst van het leven aan de top van de professionele basketbalwereld.

De ontvangst van ‘Starting 5’ is tot nu toe positief, met lovende recensies die de onbewerkte, authentieke blik op de atleten prijzen. Op IMDb staat de serie momenteel op een 7,4. De show wordt vergeleken met eerdere sportdocumentaires zoals The Last Dance en wordt geprezen om de diepgang in het persoonlijke leven van de spelers. De serie is exclusief beschikbaar voor Nederlandse kijkers via Netflix.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties