article image Films & Series

Ontdek het waargebeurde verhaal van de eerste vrouw die het Kanaal overzwom

Auteur
Auteur: NieuwNieuws
Datum: 21/07 19:00

Een inspirerend sportdrama gebaseerd op echte gebeurtenissen

Disney+ heeft dit weekend een verfrissende nieuwe film gelanceerd: 'Young Woman and the Sea'. Deze film vertelt het inspirerende en waargebeurde verhaal van Trudy Ederle, de eerste vrouw die in 1926 het Engelse Kanaal overzwom. Daisy Ridley speelt de hoofdrol van Trudy, ondersteund door een cast met onder andere Stephen Graham en Christopher Eccleston. De film, geregisseerd door Joachim Rønning, geeft een fascinerend beeld van doorzettingsvermogen en strijd tegen maatschappelijke verwachtingen.

'Young Woman and the Sea' volgt Trudy vanaf haar jeugd in New York tot haar historische zwemtocht van 21 mijl van Frankrijk naar Engeland. De film toont haar worstelingen met gezondheidsproblemen, sociale obstakels en de uitdagingen van openwaterzwemmen. Met een script van Jeff Nathanson biedt de film een meeslepende en emotionele ervaring die de kijker onderdompelt in het begin van de 20e eeuw.

De eerste recensies zijn overwegend positief. Volgens What's On Disney Plus biedt de film een klassieke Disney-ervaring met een feel-good sportdrama dat geschikt is voor het hele gezin, en krijgt het een 4 van de 5 sterren. Ook wordt de film om zijn avontuurlijke en inspirerende aard geprijsd, hoewel er kritiek is op enkele dramatische vrijheden die zijn genomen om het verhaal te verlevendigen. De film heeft op IMDb een score van 7,2 en op Rotten Tomatoes een score van 85%. 

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties