article image Films & Series

Ontdek de wereld van topsprinters met 'Sprint' op Netflix

Auteur
Auteur: NieuwNieuws
Datum: 07/07 18:30

Een intieme blik op de training van werelds snelste atleten

Netflix heeft onlangs de docuserie 'Sprint' toegevoegd aan hun platform. Deze zesdelige serie volgt enkele van 's werelds snelste sprinters in de aanloop naar de Wereldkampioenschappen van 2023 in Boedapest en de Olympische Spelen van 2024 in Parijs. Onder de atleten bevinden zich bekende namen zoals Noah Lyles, Sha'Carri Richardson en Shericka Jackson. De serie biedt een intiem kijkje in het leven en de intense trainingsregimes van deze topsporters terwijl ze zich voorbereiden op enkele van de belangrijkste races van hun carrières.

'Sprint' is geproduceerd door Box to Box Films, bekend van de populaire sportdocumentaires zoals 'Drive to Survive' en 'Full Swing'. De serie belicht niet alleen de fysieke en mentale uitdagingen waarmee sprinters te maken hebben, maar ook de druk en verwachtingen die komen kijken bij het deelnemen aan wedstrijden op wereldniveau. De documentaire legt de nadruk op de persoonlijke verhalen en de dynamiek binnen de sprintgemeenschap, en biedt daarmee een meeslepende kijkervaring voor sportliefhebbers​​.

De eerste recensies van 'Sprint' zijn positief. Critici prijzen de serie om haar diepgang en de emotionele momenten die het biedt. Op IMDb heeft 'Sprint' een score van 8,4. De docuserie wordt geprezen om zijn cinematografie en de manier waarop het de menselijke kant van de topsport belicht. 

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties