article image Films & Series

Ontdek de waarheid achter de boybandfraude in 'Dirty Pop'

Auteur
Auteur: NieuwNieuws
Datum: 25/07 18:30

Kjikje ahter de schermen van de grootste boybands

Deze week heeft Netflix de documentaire 'Dirty Pop: The Boy Band Scam' toegevoegd aan zijn platform. Deze boeiende docuserie volgt het verhaal van Lou Pearlman, de beruchte muziekmanager die enkele van de grootste boybands van de jaren '90 creëerde, waaronder de Backstreet Boys en NSYNC. De serie onthult hoe Pearlman niet alleen verantwoordelijk was voor hun succes, maar ook verwikkeld raakte in een van de grootste Ponzi-fraudes in de geschiedenis. De docuserie biedt een diepgaande kijk op zijn opkomst en ondergang, met getuigenissen van voormalige bandleden en insiders uit de muziekindustrie.

De serie is gebaseerd op ware gebeurtenissen en brengt met behulp van nooit eerder vertoond archiefmateriaal en interviews een beeld van Pearlman's complexe en vaak duistere rol in de muziekindustrie. Hoewel enkele grote namen zoals Justin Timberlake ontbreken, biedt de serie toch een gedetailleerd en onthullend beeld van de impact van Pearlman's acties op de carrières en levens van de betrokken artiesten.

De eerste recensies zijn gemengd. Op IMDb scoort de serie een 7.0, terwijl Rotten Tomatoes een beoordeling van 60% geeft. Critici waarderen de gedetailleerde weergave van de feiten en de impact van Pearlman's fraude, maar sommige recensies wijzen op een gebrek aan diepgang en de afwezigheid van enkele sleutelfiguren in de interviews. Desondanks biedt de serie een fascinerende blik op de schaduwzijde van de popmuziekindustrie.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties