article image Films & Series

Nieuwe indrukwekkende documentaireserie over orang-oetans

Auteur
Auteur: NieuwNieuws
Datum: 24/08 19:00

Door niemand minder dan Sir David Attenborough verteld

Sinds deze week is de nieuwe documentaireserie 'Secret Lives of Orangutans' beschikbaar op Netflix. Deze fascinerende serie, geproduceerd door Silverback Films en verteld door Sir David Attenborough, biedt een intieme kijk op het leven van orang-oetans in de ongerepte jungles van Sumatra. De serie volgt met name de achtjarige Eden en andere opmerkelijke orang-oetans, en toont hun dagelijkse uitdagingen en overlevingsstrategieën in hun natuurlijke habitat.

'Secret Lives of Orangutans' is gebaseerd op ware observaties van deze prachtige dieren en benadrukt de ecologische en sociale dynamiek binnen hun gemeenschappen. De documentaire, geregisseerd door Huw Cordey, werd gefilmd over een periode van twee jaar en biedt ongekende toegang tot de wereld van de orang-oetans. De serie richt zich niet alleen op de dieren zelf, maar ook op de bedreigingen waarmee ze worden geconfronteerd, zoals habitatverlies en illegale houtkap.

Critici prijzen de indrukwekkende beelden, de diepgaande verhaallijn en de educatieve waarde van de documentaire. 'Secret Lives of Orangutans' is exclusief te zien op Netflix en biedt kijkers wereldwijd een unieke kans om meer te leren over deze bedreigde diersoort en hun leefomgeving.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties