article image Films & Series

Inzicht in New York's beroemdste moordzaken met Homicide: New York

Auteur
Auteur: NieuwNieuws
Datum: 17/07 19:00

Dick Wolf brengt New York's beruchtste moordzaken naar Netflix

Sinds gisteren staat 'Homicide: New York' op Netflix, wat de opvolger is van de succesvolle serie 'Homicide: Los Angeles'. 'Homicide: New York' is een vijfdelige docuserie, gecreëerd door Dick Wolf. De serie duikt in enkele van de beruchtste moordzaken in New York City en volgt de detectives en aanklagers die deze complexe zaken hebben opgelost.  Met verhalen die variëren van moorden in Central Park tot de beruchte Carnegie Deli-moord.

De cast bestaat uit ervaren onderzoekers en aanklagers zoals Billy McNeely, Roger Parrino en Barbara Butcher, die hun persoonlijke ervaringen en inzichten delen over de zaken die hun levens hebben veranderd. Elke aflevering onderzoekt een andere moordzaak, met een focus op de procedurele elementen van de onderzoeken en de juridische vervolging die daarop volgde. 

De eerste recensies zijn overwegend positief. Heaven of Horror prijst de serie om zijn eerlijke en gedetailleerde benadering van de moordzaken, terwijl Roger Ebert kritiek heeft op de soms overdreven dramatisering in interviews. Toch benadrukt hij de uitstekende onderzoeksjournalistiek die in de serie wordt getoond. De serie heeft op Rotten Tomatoes een indrukwekkende 88% publiekswaardering en scoort op IMDb een 7,5. Voor Nederlandse kijkers is de serie exclusief te zien op Netflix.

Zie hieronder ook de trailer van 'Homicide: Los Angeles':

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties