article image Films & Series

Een wereld vol geheimen en verraad in de Britse high society

Auteur
Auteur: NieuwNieuws
Datum: 19/10 11:30

‘Rivals’ toont de donkere kant van de Britse tv-elite

Sinds gisteren is de nieuwe serie ‘Rivals’ te zien op Disney+, gebaseerd op de gelijknamige roman van Jilly Cooper. De serie speelt zich af in de jaren '80 en draait om de intense rivaliteit tussen twee machtige mannen in de wereld van de onafhankelijke televisie: de charismatische Rupert Campbell-Black, gespeeld door Alex Hassell, en de sluwe Lord Tony Baddingham, vertolkt door David Tennant. Hun persoonlijke en professionele conflicten brengen intriges en verraad met zich mee, terwijl ze elk proberen hun invloed te vergroten in de glamoureuze, maar genadeloze wereld van de Britse elite.

Achter de schermen van ‘Rivals’ staat een indrukwekkende cast en crew. Naast Tennant en Hassell zien we ook Aidan Turner in de rol van Declan O'Hara, een tv-presentator die in een bitter conflict verwikkeld raakt met Baddingham. De regie van de serie is in handen van Dominic Treadwell-Collins, bekend van zijn eerdere werk aan series als EastEnders en A Very English Scandal. De serie biedt een mix van drama, romantiek en komedie, met een sterke focus op de sociale klassenverschillen van de jaren '80.

De eerste recensies van ‘Rivals’ zijn lovend. Op IMDb scoort de serie momenteel een 7.8. Kijkers prijzen vooral het boeiende acteerwerk van Tennant en Turner, evenals de scherpe dialogen en de sfeer van de jaren '80 die uitstekend wordt neergezet.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties