article image Films & Series

Een magisch avontuur met duistere humor in 'Agatha All Along'

Auteur
Auteur: NieuwNieuws
Datum: 25/09 21:00

Nieuwe krachten en oude vijanden in deze Marvel-spin-off

De nieuwe Marvel-serie 'Agatha All Along' is sinds kort te zien op Disney+. In de eerste aflevering, getiteld "Seekest Thou the Road", komt Agatha Harkness, gespeeld door Kathryn Hahn, weer tot leven nadat ze jarenlang onder een spreuk van Wanda Maximoff zat. De aflevering volgt Agatha’s poging om haar krachten terug te krijgen terwijl ze een mysterieuze tiener ontmoet die haar helpt om de gevaren van de Witches' Road te trotseren. De cast omvat ook Aubrey Plaza als de sluwe heks Rio Vidal en Sasheer Zamata als potions-expert Jennifer Kale. De serie is een spin-off van WandaVision, en de eerste aflevering zit vol met magische spanning en duistere humor.

De serie is geschreven en geregisseerd door Jac Schaeffer, die eerder ook aan WandaVision werkte. Het verhaal bouwt verder op de populaire verhaallijn van Agatha Harkness en introduceert nieuwe personages zoals de oude divinatieheks Lilia Calderu, vertolkt door Patti LuPone. Agatha All Along verkent zowel komische als griezelige elementen en creëert een unieke sfeer die doet denken aan klassieke heksenverhalen zoals Hocus Pocus en The Craft.

De eerste recensies zijn overwegend positief, met lof voor Hahn's charismatische vertolking en het visueel sterke, campy karakter van de serie. Op Rotten Tomatoes heeft de show momenteel een score van 69%, terwijl het publiek op IMDb de serie waardeert met een 7,5. 

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties