article image Films & Series

Duik in de gouden jaren van tennis met 'Gods of Tennis'

Auteur
Auteur: NieuwNieuws
Datum: 12/07 18:30

Van Billie Jean King tot John McEnroe

Videoland heeft recent de documentaireserie 'Gods of Tennis' toegevoegd aan zijn platform. Deze driedelige serie, oorspronkelijk geproduceerd door de BBC en het productiebedrijf van Louis Theroux, Mindhouse, biedt een diepgaande blik op de gouden jaren van tennis in de jaren '70 en '80. De serie richt zich op de iconische rivaliteiten en de spelers die het spel voorgoed hebben veranderd. Met spelers als Billie Jean King, Arthur Ashe, Bjorn Borg, John McEnroe, Martina Navratilova en Chris Evert, verkent de documentaire niet alleen hun prestaties op de baan, maar ook hun impact buiten de sport.

'Gods of Tennis' combineert archiefbeelden met nieuwe interviews, waardoor een rijk en boeiend beeld ontstaat van een tijdperk waarin tennis supersterren voortbracht die ook buiten de baan hun stempel drukten. De serie onderzoekt hoe deze atleten sociale barrières doorbraken en kwesties van rechtvaardigheid en gelijkheid naar voren brachten in een tijd waarin dit niet gebruikelijk was voor sporters. De focus ligt op hun sportieve prestaties en persoonlijke verhalen, waardoor kijkers een uniek inzicht krijgen in de levens van deze legendarische tennissers.

Recensies van 'Gods of Tennis' zijn positief. Critics prijzen de serie om zijn rijke archiefmateriaal en de vernieuwende benadering van de verhalen van de atleten. De serie heeft op IMDb een score van 7,9 gekregen, waarbij vooral de authenticiteit en de diepgang van de interviews worden geroemd​ . Nederlandse kijkers kunnen 'Gods of Tennis' nu exclusief streamen op Videoland.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties