article image Films & Series

De nieuwe hitdocu uit Zuid-Afrika, nu op Netflix

Auteur
Auteur: NieuwNieuws
Datum: 23/09 19:00

Corruptie en familiegeheimen in een adembenemend landschap

Sinds deze week is de nieuwe Netflix serie 'Blood Legacy' te zien. De serie vertelt het dramatische verhaal van een man die wordt vermoord in de suikerrietvelden van KwaZulu-Natal, Zuid-Afrika, waarna zijn kinderen verwikkeld raken in een strijd om controle over het familiebedrijf. De regie is in handen van Gambit Films, bekend van eerdere producties in Zuid-Afrika. Hoofdrollen worden vertolkt door Xolile Tshabalala, Sello Maake KaNcube en Treasure Nkosi, die de gelaagde familiedynamiek van loyaliteit en verraad op pakkende wijze tot leven brengen.

'Blood Legacy' is een Zuid-Afrikaanse remake van de Mexicaanse serie Monarca en is qua thematiek te vergelijken met series als Succession. 'Blood Legacy' speelt in op thema’s als corruptie en macht en schetst een beeld van een familie in verval. Regisseur Zuko Nodada werkt voor deze serie samen met een getalenteerde cast, wat bijdraagt aan het meeslepende karakter van de serie.

De eerste recensies van 'Blood Legacy' zijn gematigd positief. De serie scoort op Rotten Tomatoes momenteel een gezonde 80%, terwijl het publiek op IMDb een score van 7,5 geeft. Critici prijzen vooral de complexe familierelaties en de sterke acteerprestaties, al wordt er ook opgemerkt dat de verhaallijn soms voorspelbaar is.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties