article image Films & Series

Adembenemende sprongen in 'Drop Zone Everest'

Auteur
Auteur: NieuwNieuws
Datum: 11/07 19:00

Een eerbetoon aan gevallen helden

Prime Video heeft recent 'Drop Zone Everest' toegevoegd. Deze documentaire, geregisseerd door Dan Myrick, bekend van 'The Blair Witch Project', volgt een team van voormalige U.S. Special Operators die parachutesprongen maken in de hoogste dropzones ter wereld, gelegen in de regio van de Mount Everest. De film eert de gevallen strijders van Extortion 17, waarbij op 6 augustus 2011 een CH-47 helikopter werd neergeschoten in Afghanistan, wat resulteerde in het grootste verlies van Amerikaanse levens in een enkel incident tijdens Operation Enduring Freedom.

In 'Drop Zone Everest' wordt het verhaal verteld van deze adembenemende expeditie over een periode van 15 dagen. Het team voerde vijf sprongen uit in deze extreme omstandigheden, wat resulteerde in zowel spectaculaire beelden als een ontroerende herdenking van de gevallen helden. De documentaire is niet gebaseerd op een waargebeurd verhaal, maar eerder op de ervaringen en eer betonen van het team.

De eerste recensies van 'Drop Zone Everest' zijn overwegend positief. De film wordt geprezen om zijn indrukwekkende cinematografie en de manier waarop het eerbetoon wordt gebracht. IMDb-gebruikers hebben de documentaire een score van 7,8 gegeven, en op Prime Video wordt hij goed ontvangen door kijkers die waarderen hoe zowel de fysieke uitdaging als de emotionele impact wordt weergegeven​​. 

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties