article image Films & Series

Actie en humor in 'The Ministry of Ungentlemanly Warfare'

Auteur
Auteur: NieuwNieuws
Datum: 29/07 20:00

Guy Ritchie’s nieuwste film

Sinds deze week is de nieuwe film 'The Ministry of Ungentlemanly Warfare' te zien op Prime Video. Deze oorlogsfilm, geregisseerd door Guy Ritchie, brengt een spannend en soms komisch verhaal uit de Tweede Wereldoorlog tot leven. De film, gebaseerd op waargebeurde feiten, volgt een geheime Britse militaire eenheid die zich bezighoudt met gedurfde missies achter de vijandelijke linies. Hoofdrollen worden vertolkt door onder andere Henry Cavill, Alan Ritchson, en Eiza González, met een cameo van Freddie Fox als Ian Fleming, de latere schrijver van de James Bond-romans.

De film is losjes gebaseerd op historische gebeurtenissen en personages, maar neemt de nodige vrijheden voor dramatisch effect. Centraal staat een operatie van de Special Operations Executive (SOE), een geheime organisatie opgericht door Winston Churchill om sabotage en spionage uit te voeren tegen de Nazi's. Hoewel de film enkele historische onnauwkeurigheden bevat, zoals de suggestie dat bepaalde acties de loop van de oorlog drastisch veranderden, biedt het een boeiende kijk op de geheime oorlogsvoering van die tijd.

'The Ministry of Ungentlemanly Warfare' is gemengd ontvangen door critici. Op IMDb scoort de film een 6,7, waarbij veel lof wordt uitgesproken voor de chemie tussen Cavill en Ritchson, evenals Ritchie's kenmerkende regiestijl vol snelle overgangen en humoristische dialogen​.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties