article image Buitenland

Zweedse schaakster ontving een envelop met een gebruikte condoom erin

Auteur
Auteur: NieuwNieuws
Datum: 18/09 14:00

Ze was toen nog maar 17 jaar oud

Een bekende schaakster uit Zweden, Anna Cramling van 22, vertelt haar verhaal van toen ze een aantal jaar geleden een envelop met een gebruikt condoom ontving. 

Anna was nog maar 17 toen haar vader haar post kwam brengen. De brief leek van een andere schaker te zijn, dus ze opende de envelop. In de envelop zat een gebruikt condoom en een foto van een blote vrouw. Anna was in shock. "Het was zo bijzonder dat het een gebruikt condoom was. Dat was wat zo walgelijk was." zegt Cramling. Ze had op dat moment geen idee wie de afzender was.

Jaren later hoort ze iets over een mannelijke schaker die werd geschorst vanwege het sturen van soortgelijke brieven naar jonge vrouwen. Pas toen besefte ze dat zij niet de enige was die zo'n brief had ontvangen.

De man is nu voor 5 jaar geschorst. Cramling snapt niet dat er geen zwaardere straf is opgelegd. De Ethische en Tuchtraad van de Internationale Schaakfederatie (FIDE) zal geen enkele vorm van intimidatie of misbruik binnen de schaakwereld tolereren, vooral niet in gevallen waarbij minderjarigen betrokken zijn, zei federatievoorzitter Arkady Dvorkovich in verband met de zaak volgens NRK. In het besluit staat verder dat de politie in het thuisland van de speler niet gelooft dat de handelingen strafbaar zijn volgens de wetgeving van het land.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties