article image Buitenland

Tsjechische man gaat ondanks noodweer toch naar buiten, wordt meegesleurd in sterke stroming

Auteur
Auteur: NieuwNieuws
Datum: 16/09 20:15

De stroming bleek toch te sterk te zijn

In Oostenrijk kunnen de eerste skigebieden al weer open dankzij de grote hoeveelheden neerslag, maar in andere delen van Europa is het nu een groot waterballet.

In Tsjechië heeft storm Boris ook flink huisgehouden, met ondergelopen straten als gevolg. Deze man dacht niet snel op te geven, maar moest uiteindelijk toch toegeven dat de stroming te sterk was.

Dode en vermisten in Tsjechië

In Tsjechië is het waterpeil van de rivier de Oder afgelopen nacht fors gestegen, met maar liefst veertig centimeter. In Ostrava hadden de hulpdiensten het druk: 86 mensen, 8 honden en 1 kat werden door politiehelikopters in veiligheid gebracht. Er is ook triest nieuws, want in de nacht van zondag op maandag is iemand verdronken in de rivier de Krasovka in de regio Bruntál. Er worden nog steeds zeven mensen vermist. De Tsjechische publieke omroep heeft een kaart gedeeld waarop je kunt zien waar het water buiten de oevers is getreden.

De situatie in Krnov, aan de grens met Polen, is zeer ernstig. Volgens plaatsvervangend burgemeester Miroslav Binar staat 70 tot 80 procent van de stad onder water en is een evacuatieplan maken nu zinloos. De lokale hulpdiensten kunnen weinig doen en wachten op versterking van buitenaf. Deze overstroming is zelfs erger dan de beroemde Millenniumoverstroming van 1997, toen in Polen, Tsjechië en Duitsland 114 doden vielen en bijna 200.000 mensen geëvacueerd moesten worden.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties