article image Buitenland

Transgenders uitgesloten van professioneel vrouwencricket in Engeland

Auteur
Auteur: Marco Hiddingh
Datum: 20/10 13:30

Dit is bedoeld om fysieke oneerlijkheid te voorkomen

De Engelse cricketorganisatie ECB heeft aangekondigd dat transgender atleten binnenkort niet langer mogen deelnemen aan professionele en semiprofessionele competities in het vrouwencricket. Deze beslissing komt voort uit de toenemende druk om het beleid meer in lijn te brengen met dat van internationale sportorganisaties, zoals de International Cricket Council (ICC).

Jarenlang stond de ECB bekend als een van de weinige sportorganisaties die transgender atleten toestond om op elite-niveau te sporten, op voorwaarde dat zij schriftelijke goedkeuring hadden verkregen gebaseerd op hun hormoonwaardes. Dit beleid werd geprezen door voorstanders van inclusie, aangezien het transgender vrouwen de kans gaf om mee te doen zonder uitgesloten te worden vanwege hun genderidentiteit.

Nu staat dit beleid echter op het punt te veranderen, meldt GB News. Als resultaat van druk van zowel nationale als internationale sportorganisaties heeft de ECB besloten hun beleid hieromtrent te herzien, wat betekent dat transgender atleten niet langer deel mogen nemen aan professionele evenementen.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties