article image Buitenland

Transgender dochter Elon Musk boos op vader na heftige uitspraken woke-virus: ‘Hij was er nooit’

Auteur
Auteur: NieuwNieuws
Datum: 27/07 12:13

Musk zei 'in feite' zijn zoon te zijn verloren aan het 'woke-virus'

De dochter van Elon Musk is boos op haar vader. Vivian Jenna Wilson (20) spreekt zich tegenover NBC News en haar Threads-volgers fel uit over haar vader na zijn uitspraken in een interview met Jordan Peterson. De Tesla-baas liet zich  negatief uit over de transitie van Vivian; Musk zei “misleid” te zijn om toe te stemmen met transgender gerelateerde behandelingen van zijn dochter en “in wezen” zijn zoon te zijn verloren aan het "woke-virus".

De 20-jarige dochter van Musk noemt zijn uitlatingen een “leugen” en denkt dat haar vader in de veronderstelling was dat ze haar mond zou houden. “Als je over mij gaat liegen, schaamteloos tegen een miljoenenpubliek, zal ik dat niet zomaar laten gebeuren", zegt ze tegen NBC News.

Op Threads laat Vivian van zich horen met een videoboodschap.

Threads/vivllainous

Het is allemaal compleet verzonnen, en daar is een reden voor. Hij weet helemaal niet hoe ik als kind was, omdat hij er simpelweg niet was. Als hij er wel eens was, viel hij me lastig vanwege mijn vrouwelijkheid en queerness. Dat kan hij natuurlijk niet zeggen, en daarom heeft hij mij gereduceerd tot een stereotype dat hij naar eigen goeddunken kan gebruiken. Ik denk dat dat veel zegt over hoe hij naar queer mensen en kinderen in het algemeen kijkt.

Vivian is één van de zes kinderen die Elon met zijn ex-vrouw Justine Wilson heeft. Daarnaast heeft hij drie kinderen met zangeres Grimes en nog drie kinderen met Shivon Zilis. In totaal is hij dus de vader van twaalf kinderen.

Het spraakmakende interviewfragment leidde tot gemengde reacties; sommigen snappen de zorgen van Musk, terwijl andere kijkers vinden dat je altijd achter je kind moet blijven staan. 

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties