article image Buitenland

Pakketbezorgster treft rokende garage aan, maar ‘vergeet’ 911 te bellen: ‘Niet onze schuld’

Auteur
Datum: 01/06 11:53

Het pakketje was ze dan weer niet vergeten

Een familie uit het Amerikaanse Massachusetts is boos op een Amazon-bezorgster die 911 ‘vergat’ te bellen toen ze rook uit de garage van de bewoners zag komen. Ze legde het pakketje in de garage van het gezin waar ondertussen de brand woedde. De brand sloeg al gauw over op het huis, en heeft nog tot uren na het bezoek van de bezorgster gebrand, aldus de familie. 

Tekst gaat verder onder de video.

‘’We kwamen thuis in een huis vol rook, water en schuim’’, aldus Peter McArdle, de vader van het gezin. De brand is vermoedelijk veroorzaakt door brandbare materialen die na huisrenovaties in de container zijn gegooid. ‘’Het was helaas brandbaar materiaal’’, zegt McArdle over het foutje. 

Beveiligingscamera 

De Amazon-bezorgster is gespot op een beveiligingscamera van de familie uit Massachusetts. Op de video is te zien hoe de bezorgster rond de garage door een rookwolk loopt, het pakketje neerlegt en vervolgens geen melding maakt van de brand. ‘’Dit had voorkomen kunnen worden’’, aldus de vader. ‘’Als je vuur ziet, bel 911 of meldt het bij een buurtbewoner voordat je vertrekt.’’

Door de vergeetachtigheid van de bezorgster, is de brand pas uren later ontdekt. Het huis van de familie McArdle heeft ernstige schade opgelopen als gevolg van de brand. 

Amazon zegt in een reactie dat de schuld van de brand niet bij hen ligt. ‘’We proberen contact op te nemen met de klant om ons te verontschuldigen’’, aldus de webshop. ‘’We moedigen chauffeurs aan om verdachte activiteiten voortaan te melden.’’

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties