article image Buitenland

Ophef in Amerika over politieagent die zwarte vrouw door het hoofd schiet

Auteur
Auteur: NieuwNieuws
Datum: 24/07 14:30

De agent wordt aangeklaagd voor moord

Er is weer ophef in Amerika over het optreden van een politieagent waarbij een vrouw is omgekomen. Het gaat om een zwarte vrouw, en veel Amerikanen zijn boos. Ze zeggen dat het weer een gewelddadige actie tegen een zwart persoon is. De politie heeft deze week de bodycambeelden vrijgegeven.

Agent Sean Grayson reageerde op een oproep over een insluiper in het huis van Sonya Massey (36). Nadat ze niemand konden vinden, wilden ze weer terug naar het bureau. Massey stond echter bij een grote pan met kokend water, pakte die beet en begon te roepen "Ik straf jullie in de naam van Jezus".

De agenten trokken hun wapens en nadat Massey weigerde de pan los te laten, schoten ze haar door het hoofd, met een fatale afloop. Grayson is ontslagen en wordt nu aangeklaagd voor moord en wangedrag. Het Sangamon County State’s Attorney’s Office heeft gezegd dat zijn gebruik van geweld buitensporig was.

Ondertussen heeft ook president Biden gereageerd:

De dood van Sonya door toedoen van een agent herinnert ons eraan dat zwarte Amerikanen al te vaak vrezen voor hun veiligheid op manieren die velen van ons niet kennen.

Sonya's familie verdient gerechtigheid. Ik ben diepbedroefd voor haar kinderen en haar hele familie nu zij dit ondenkbare en zinloze verlies onder ogen moeten zien. Jill en ik rouwen met de rest van het land en onze gebeden zijn bij Sonya's familie, dierbaren en gemeenschap tijdens deze verwoestende tijd.

Ik prijs de snelle acties die zijn ondernomen door het kantoor van de Openbare Aanklager van Springfield State. Terwijl we wachten op de vervolging van de zaak, laten we bidden om troost voor de rouwenden. Het Congres moet nu de George Floyd Justice in Policing Act aannemen. Onze fundamentele toewijding aan gerechtigheid staat op het spel.

De volledige video kun je hier bekijken.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties