article image Buitenland © Google Street View

Negen jonge Nederlanders in de boeien geslagen op vliegveld Mallorca na slopen hotelkamer, sloegen op de vlucht

Auteur
Auteur: NieuwNieuws
Datum: 06/08 09:46

Bekijk een foto van de jongerengroep die circuleert in Spaanse media

Negen jonge Nederlandse vakantiegangers zijn zondag op de luchthaven van Palma de Mallorca gearresteerd. Het negental zou hun hotelkamer hebben gesloopt en stond op het punt om te vertrekken naar Nederland. Ze zijn tussen de 18 en 20 jaar oud, schrijft het Spaanse Ultima Hora

De autoriteiten op het eiland zijn vlak na het verblijf van de jongerengroep ingelicht door het management van het hotel in S’Arenal. De schoonmakers ontdekten al snel dat de twee hotelkamers volledig waren gesloopt. “Ze hadden onder andere met geweld een groot gat in een scheidingsmuur geslagen om van de ene kamer naar de andere te kunnen gaan zonder de gang op te hoeven. Ze hadden ook een aantal apparaten, zoals plasma-tv’s, kapot gemaakt.” 

De schade bedroeg meer dan 2000 euro. Na het vaststellen van de schade deed de hotelleiding aangifte bij de politie. De negen Nederlanders zijn maandagochtend ter beschikking gesteld van de 11e rechter in Palma, en maakten gebruik van hun recht om geen verklaring af te leggen. In de Spaanse media circuleert een foto van de Hollandse jongerengroep. 

Check hier de foto.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties