article image Buitenland

Man opgepakt die zich voordeed als bekende pizzabakker

Auteur
Auteur: NieuwNieuws
Datum: 22/08 19:00

Boze klanten kwamen verhaal halen, terwijl de échte eigenaar van niks wist

Een 55-jarige man wordt vervolgd voor het oplichten van grote groepen toeristen door zich voor te doen als Roman's Pizzeria, een bekende pizzabakker in Miami.

Marti-Alvarez verspreidde neppe pizzafolders via hotels in de buurt van Miami International Airport. De echte eigenaar van Roman’s Pizzeria, Jesus Roman, wist van niets en zegt dat de pizza’s “slecht en rauw” waren. 

Boze klanten 

Volgens de politie is de oplichtingstruc al jaren aan de gang en heeft het enorme problemen opgeleverd voor de echte pizzatent, die nog altijd veel negatieve recensies krijgt vanwege het misverstand. “Ze komen overstuur naar de winkel en vragen waar het eten is. Ik moet ze dan uitleggen dat het niet van ons komt.”

Nadat Roman de oplichter betrapte en de politie inschakelde, bleek dat Marti-Alvarez nog meer op z’n kerfstok heeft; hij wordt ook beschuldigd van zware mishandeling. Het incident zou hebben plaatsgevonden toen hij vluchtte voor het hotelpersoneel en een van hen raakte met zijn auto. 

Marti-Alvarez zit opgesloten in het Turner Guilford Knight Correctional Center, een detentiecentrum in Miami. Maandag besloot de rechter dat er voldoende reden is om de oplichter te vervolgen voor de twee feiten.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties