article image Buitenland

Horrorvakantie: Philip (65) loopt sneetje op bij Turkse waterval en overlijdt aan vleesetende bacterie

Auteur
Auteur: NieuwNieuws
Datum: 06/08 12:30

Nabestaanden waarschuwen mensen om niet in open water te zwemmen met een (kleine) wond

Een bizar verhaal uit het Turkse Ölüdeniz, waar een toerist die uitgleed bij een waterval en daarbij een klein sneetje opliep is overleden door een infectie van een vleesetende bacterie. De 65-jarige Philip Maile stapte tijdens een dagtrip door een verrotte plank en schaafde daardoor zijn been, schrijft De Telegraaf. De Engelsman is langs een apotheek gegaan, maar kreeg daar het advies om gewoon te genieten van zijn vakantie en te zwemmen in de Egeïsche Zee. 

Amputatie

Na een paar dagen werd zijn been zwart en blauw en de verkleuring trok in een rap tempo omhoog. Philip werd met spoed naar een ziekenhuis in Antalya gebracht. Hij bleek een infectie met Vibro vulnificus te hebben opgelopen. Zijn been moest boven de knie geamputeerd worden om te voorkomen dat het virus zich door het lichaam verspreidde. Kort daarop ontwikkelde zijn lichaam zo’n sterke reactie op de bloedvergiftiging dat zijn organen het opgaven. Hij overleed in het ziekenhuis.

Vibrio-bacteriën komen van nature in zout en brak oppervlaktewater voor. Er zijn veel Vibrio-soorten, die verschillende gezondheidsklachten kunnen veroorzaken. Mensen kunnen infecties met Vibrio oplopen door te zwemmen in besmet oppervlaktewater. (Bron)

Philip’s dochter Charlotte is met een inzameling gestart om aandacht te vragen voor de verwoestende werking van de vleesetende bacterie. Ze heeft inmiddels 3000 pond opgehaald. 

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties