article image Buitenland

Extreem pijnlijk: Biden noemt Zelensky tijdens persmoment ‘president Poetin’

Auteur
Auteur: NieuwNieuws
Datum: 12/07 09:55

Kan dit zo nog langer?

Ouch, de Amerikaanse president Joe Biden heeft opnieuw een verbale uitglijder gemaakt. Tijdens een persconferentie richting het einde van de NAVO-conferentie in Washington verwarde Biden zijn vicepresident Kamala Harris met Donald Trump, nadat hij eerder op de dag de Oekraïense president Zelensky aankondigde als ‘president Poetin’. 

Biden hield de persconferentie om aan twijfelende Democraten te tonen dat hij geschikt is voor een tweede termijn als president, maar het plan liep (opnieuw) uit op een drama. 

Tijdens de persconferentie herpakte Biden zich enigszins na de uitglijder over zijn vicepresident; hij kwam bij andere antwoorden beter uit zijn woorden en liet blijken dat hij goed is geïnformeerd. ‘Ik wil afmaken wat ik ben begonnen’, antwoordde hij op vragen over zijn geschiktheid voor een tweede termijn als president. ‘Ik ben het best gekwalificeerd voor deze baan.’'

Toenemende druk

Ondertussen neemt de spanning binnen de Democratische partij toe; de pijnlijke uitglijders van donderdagavond voeden de twijfels over de mentale gesteldheid van Biden. Prominent Democraat Nancy Pelosi en geldschieter George Clooney twijfelen openlijk aan de geschiktheid van Biden voor het presidentschap. Inmiddels hebben vijftien Congresleden zich openlijk gekeerd tegen Biden en worden er om de haverklap anonieme bronnen geciteerd in de Amerikaanse pers. Critici zijn bang om de strijd om het Witte Huis op 5 november te verliezen. 

Ondertussen draait de meme-machine op volle toeren

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties