article image Bizar

Pointer maakt uitzending over 'racistisch' X-account RadioGenoa

Auteur
Auteur: Redactie
Datum: 03/05 13:30

RadioGenoa reageert op X: 'Pointer "journalisten" verdedigen criminelen en verspreiden haat'

Journalisten van het tv-programma Pointer maken een uitzending over het X-account RadioGenoa. Het anonieme X-account verspreidt dagelijks een reeks filmpjes die voornamelijk vluchtelingen, moslims en mensen van kleur in een kwaad daglicht stellen. Ze worden neergezet als agressief en een bedreiging voor 'onze cultuur' en samenleving.

De populariteit van hun tweets bij een breed publiek blijkt duidelijk uit hun weergaven: de video's zijn in één jaar tijd bijna 3 miljard keer bekeken. Ook Nederlandse Twitter-gebruikers, waaronder Geert Wilders, delen de berichten veelvuldig. Pointer analyseerde de tweets van het account. Daaruit bleek dat 84% van hun berichten gaan over migranten, moslims of mensen van kleur. Meestal in negatieve zin. 

Op X reageert RadioGenoa. Het account veronderstelt dat Pointer ongegronde beschuldigingen naar hen uitbrengt. "Het Nederlandse tv-programma Pointer beschuldigt ons van racisme zonder enig bewijs te leveren, alleen omdat we video's laten zien die niemand je wil laten zien en omdat we video's van Geert Wilders hebben gepubliceerd."

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties