article image Bizar © Facebook/Julie Ann

Ophef over ‘onmenselijke’ knuffellimiet op vliegveld: 'Schandalig'

Auteur
Auteur: NieuwNieuws
Datum: 22/10 10:55

Bezoekers krijgen maximaal drie minuten om afscheid te nemen

In Nieuw-Zeeland is verbolgen gereageerd op een nieuwe, opmerkelijke regel die sinds kort geld op de luchthaven van Dunedin, op het Zuidereiland van het land. Bezoekers mogen na het afzetten van passagiers op de daarvoor bedoelde plek niet langer dan drie minuten stilstaan om afscheid te nemen. 

De regel is ingevoerd om de doorstroming van het verkeer rond de luchthaven te bevorderen. Wie langer dan drie minuten nodig heeft om afscheid te nemen, wordt doorverwezen naar de parkeerplaats, waar men (vermoedelijk tegen betaling, red.) alle tijd kan nemen. 

Tekst gaat verder onder de video.

YT/Sky News Australia

Gelukshormoon

Luchthaven-ceo Daniel De Bono vindt de ophef nogal overdreven. Er is volgens hem geen tijd om ellenlang afscheid te nemen, en bovendien zou uit wetenschappelijk onderzoek blijken dat drie minuten lang zat is om afscheid te nemen. Volgens De Bono hebben mensen namelijk genoeg aan twintig seconden knuffelen om het knuffelhormoon oxytocine en het gelukshormoon serotonine vrij te maken. "Minder lang, dan krijg je die opstoot niet. Langer, dan beland je misschien wel in een ietwat onwennige situatie."

Er wordt wisselend gereageerd op de kersverse maatregel. De een vindt de tijdslimiet ‘onmenselijk’ en zegt dat er geen tijdslimiet op knuffels moet zijn, de ander zegt dat de regeling ook moet worden toegepast bij de 'drop off'-zones van scholen.

De Nieuw-Zeelandse luchthaven is niet de enige met zo'n regeling. Ook op de luchthaven van Aalborg in Denemarken mogen personenwagens maximaal drie minuten stilstaan om passagiers uit te zwaaien.

Gelukkig wordt er ook nog om gelachen.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties