article image Bizar

Nieuw wereldrecord: Fransman bouwt Eiffeltoren van 700.000 luciferstokjes

Auteur
Auteur: I. de Vries
Datum: 09/02 10:16

Iedereen zo z'n hobby

Goed nieuws in Frankrijk: de 47-jarige Richard Plaud heeft na acht jaar een wereldrecord in handen. De man bouwde van 706.900 luciferstokjes een replica van de Eiffeltoren. Het bouwwerk is maar liefst zeven meter en negentien centimeter hoog.

Het moet een emotionele rollercoaster zijn geweest voor Plaud. In 2015 begon hij met zijn recordpoging. Toen hij eind 2023 klaar was met het record, besloot Guinness World Records zijn aanvraag om in het recordboek van de uitgever te komen af te wijzen. 

Plaud bleek de regels niet helemaal goed gelezen te hebben. Hij had alleen luciferstokjes uit de winkel mogen gebruiken, met brandbare kop. Het kopje moet er dan stokje voor stokje af worden geschraapt voor het in het bouwwerk mag zitten. Dat had Plaud niet gedaan, waarna zijn recordpoging ongeldig werd verklaard.

Sociale media lieten zich na de afwijzing van hun beste kant zien: een woedende menigte nam het voor Plaud op waarna Guinness World Records de afwijzing nog een keer in overweging nam en besloot de poging toch mee te nemen. Tot blijdschap van Plaud: "Acht jaar lang dacht ik steeds dat ik het grootste bouwwerk van lucifers aan het maken was", zegt hij volgens het AD. Dat blijkt nu gelukkig ook het geval.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties

Gerelateerd

Gerelateerd

Meest gelezen

Meest gelezen

Virals

Virals

Geenstijl

Geenstijl