article image Bizar

Dakloze man gaat opnieuw de fout in na verzoek om twee jaar gevangenisstraf vanwege woningtekort

Auteur
Auteur: NieuwNieuws
Datum: 21/08 09:35

Krijgt bij zijn tweede poging ook geen celstraf

Een dakloze man heeft opnieuw een misdrijf gepleegd nadat hij een rechter in West-Australië eerder vroeg om zijn gevangenisstraf te verlengen vanwege de woningnood. Slechts enkele uren nadat hij weer was vrijgelaten pleegde hij opnieuw een misdrijf. 

Brandstichting

David Ambrosius (49) verzocht de rechter maandag om hem een gevangenisstraf van twee jaar op te leggen voor het stichten van een brand in het Batavia Motor Inn hotel in Geraldton. Hij deed dat vanwege het gebrek aan woningen in de Australische regio Midwest. Ook benadrukte hij dat hij opnieuw in de fout zal gaan als hij wordt vrijgelaten. 

Ik zal in dezelfde omstandigheden terechtkomen en opnieuw een misdrijf moeten plegen.

De rechter ging niet mee in de eis en oordeelde dat Ambrosius onmiddellijk moest worden vrijgelaten; de overtreding was niet ernstig genoeg voor een celstraf. 

Nog steeds geen celstraf

Een paar uur na zijn vrijlating werd de 48-jarige man alweer gearresteerd. Hij zou zich schuldig hebben gemaakt aan huisvredebreuk en het vernielen van eigendommen. Ambrosius bekende dinsdag schuld bij de rechtbank in Geraldton en kreeg een voorwaardelijke boete van $300.

Kieran Wong, voorzitter van hulporganisatie Shelter WA, is bekend met de zorgwekkende trend. "Gevangenissen fungeren mogelijk onbedoeld als huisvesting voor de meest kwetsbaren in de samenleving, een duidelijk teken van systemisch falen.”

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties

Gerelateerd

Gerelateerd

Meest gelezen

Meest gelezen

Virals

Virals

Geenstijl

Geenstijl