article image Bizar © Twitter Politie Eenheid Oost-Brabant

Alex filmt zijn vriend die dood in plas drijft, krijgt hiervoor 3 weken gevangenisstraf

Auteur
Auteur: Marco Hiddingh
Datum: 27/08 11:18

Alex dacht dat zijn vriend hem voor de gek hield

Alex S. (55) filmde tien minuten lang zijn vriend Hans (53), terwijl Hans in het water van het IJzeren Kind in Rosmalen lag. Tien minuten lang vroeg Alex zich af of Hans een grap maakte door op zijn buik te blijven drijven. Maar Hans maakte geen grap. Een zwemtocht naar de fontein in het midden van de plas werd hem fataal. Alex moest vervolgens voor de rechter komen omdat hij Hans niet had geholpen.

Hij vond duidelijk dat het Openbaar Ministerie hem ten onrechte verwijt dat hij niet had ingegrepen. Met veel nadruk legde Alex S. uit Den Bosch maandagmiddag aan de rechter uit dat hij niet begreep wat er met Hans gebeurde en dat hij natuurlijk nooit had gewild dat Hans zou sterven. "Ik dacht: die is aan het dollen."

Alex voorzag de filmpjes ook van commentaar. "Is ‘ie verzopen?, die is dood, denk ik", zou op de filmpjes te horen zijn.

Alex is een man met een ruig verleden. Hij gebruikte veel drank en drugs en hij is ook zwakbegaafd, zo bleek in de rechtbank in Den Bosch. Hij bouwde door de jaren heen een strafblad van 42 pagina’s op en zat vaak vast. Die criminaliteit ligt echter al een tijd achter hem. 

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties