article image Bizar

24-jarige Aleyna overleden na operaties in Turkije voor 'strakker lijf'

Auteur
Auteur: Marco Hiddingh
Datum: 15/08 15:30

Zakte twee dagen later in elkaar

Aleyna Bozkurt (24) is overleden nadat ze zichzelf in Turkije liet opereren voor een 'strakker lijf'. 

Ze reisde af naar een privékliniek in Turkije voor drie ingrijpende cosmetische operaties: liposuctie, een buikwandcorrectie en een aanvullende procedure. Twee dagen na de operaties stortte ze in elkaar bij het instappen in een taxi.

Cosmetische ingrepen zijn in Turkije vaak veel voordeliger dan in Nederland, wat veel cliënten aantrekt. Aleyna betaalde ongeveer 6000 euro voor haar drie operaties, een bedrag dat in Nederland vermoedelijk aanzienlijk hoger zou liggen.

Dit prijsverschil is deels te wijten aan het feit dat Turkije vaak uitgebreide pakketten en aanbiedingen via sociale media promoot, waarbij meerdere operaties tegelijk worden aangeboden. 

Hoewel deze aanbiedingen aantrekkelijk kunnen lijken, brengen ze ook ethische vraagstukken met zich mee. De risico's en mogelijke complicaties worden vaak niet genoeg benadrukt, en de nadruk lijkt meer te liggen op klantenwerving dan op veilige medische zorg. 

De familie van Aleyna waarschuwt daarom voor de verleidelijke advertenties die online circuleren, omdat deze jongeren kunnen verleiden tot het nemen van onverantwoorde risico's.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties