article image Binnenland

Twee minderjarigen aangehouden voor fietsincident na Turkije-Nederland; Krijn (72) werd van fiets getrokken door scootertuig

Auteur
Auteur: NieuwNieuws
Datum: 12/07 13:00

72-jarige man hield er een hersenschudding en verlamde arm aan over

De politie heeft donderdag twee jongeren opgepakt in Zwijndrecht voor het fietsincident na het EK-duel tussen Turkije en Nederland waarbij een 72-jarige man gewond raakte. In totaal zijn er nu vier jongens aangehouden. 

In de nacht van zaterdag op zondag werd Krijn hardhandig van zijn fiets getrokken door iemand op een scooter. Dit gebeurde toen de fietser na de kwartfinale tussen Nederland en Turkije over de brug van Dordrecht naar Zwijndrecht reed. Hij liep meerdere verwondingen op en raakte bewusteloos.

Het incident werd vastgelegd op camera en verspreid op sociale media; veel mensen reageerden verontwaardigd. 

Krijn is behoorlijk gehavend door het incident, vertelt hij bij Hart van Nederland. Zijn schouder is uit de kom, hij liep een hersenschudding op en heeft diverse blauwe plekken. Daarnaast is ook zijn rechterarm verlamd, al hebben de dokters hem verteld dat dat waarschijnlijk van tijdelijke aard is.

De twee tieners zijn inmiddels weer op vrije voeten, maar blijven verdachten in de zaak. Eerder werden al een 17-jarige jongen uit Zwijndrecht en een 15-jarige jongen aangehouden. Deze twee zitten nog steeds vast en worden verdacht van zware mishandeling.

Vrijdag zullen de 17-jarige en de 15-jarige jongen voor de rechter-commissaris verschijnen, die moet bepalen of hun voorarrest wordt verlengd.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties