article image Binnenland

Tuig dat Paul (73) mishandelde op straat krijgt een taakstraf opgelegd

Auteur
Auteur: NieuwNieuws
Datum: 12/07 11:09

Jongeren steelden eerder scooters, pleegden diefstallen en probeerden een agent aan te rijden

De jongeren die de 73-jarige Paul vorig jaar mishandelden op straat in Pijnacker kregen donderdag voorwaardelijke gevangenisstraffen en een taakstraf opgelegd. Het gaat om drie jongens, van destijds 14 en 15 jaar oud. Ze kregen de straf opgelegd voor de mishandeling en een aantal andere zaken die ze op hun kerfstok hebben, aldus Omroep West.  

De boosmakende beelden gingen vorig jaar rond op sociale media. Paul liet zijn hond uit toen hij twee pubers twee blikjes op straat zag gooien. Toen hij hen aansprak ging het mis en keerden de jongeren zich tegen hem; Paul kreeg meerdere klappen tegen zijn hoofd en werd geschopt. 

De 73-jarige man zou de opmerking 'aapje' hebben gemaakt tijdens het aanspreken van de jongeren. De rechter begrijpt dat de opmerking tot woede leidde bij de pubers, 'maar dat is nog geen vrijbrief om zoveel geweld te gebruiken'. 

Volgens Omroep West staan de drie jongens niet alleen voor de rechter voor de mishandeling van Paul. ''Ze mishandelden ook andere mensen, steelden scooters, pleegden diefstallen en de jongen die filmde heeft ook geprobeerd met een gestolen scooter een agent aan te rijden toen hij aangehouden werd.''

Twee van de drie jongeren kregen een voorwaardelijke jeugddetentie van veertig dagen opgelegd en een taakstraf. De derde krijgt alleen een taakstraf. 

Check ook: Bijdehand mannetje treitert agenten, zouden doen aan ‘machtsvertoon’

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties