article image Binnenland

Rellen, chaos en vernielingen door kortingsactie van de MediaMarkt in Rotterdam

Auteur
Auteur: NieuwNieuws
Datum: 27/10 12:00

Ze vieren hun 25-jarig jubileum

Het was flink onrustig op het Binnenwegplein in Rotterdam; twee mannen zijn opgepakt na chaos en vernielingen bij de MediaMarkt in Rotterdam. Dit meldt de politie zondagochtend op X. "Beelden worden nog bekeken en meer aanhoudingen sluiten we niet uit".

Een kortingsactie van de MediaMarkt bracht afgelopen nacht honderden mensen in beweging, wat resulteerde in een situatie die je gerust "uit de hand gelopen" kunt noemen. Er werd vuurwerk afgestoken en sommige winkelruiten gingen eraan, want dat hoort er klaarblijkelijk bij. De politie moest er aan te pas komen om alles een beetje onder controle te houden. Uiteindelijk werden twee gasten op de bon geslingerd: een 21-jarige uit Tilburg en een 37-jarige man zonder vaste woonplek.

Iemand op X die in de rij stond schrijft dat er een specifieke groep mensen begon te dreigen, over de hekken sprong, voordrong en ruiten insloeg. Volgens een politiewoordvoerder was de actie niet vooraf besproken, wat leidde tot verrassing en een gebrek aan organisatieadvies. De winkel bevindt zich in een uitgaansgebied, wat het risico op opstootjes vergroot, vooral onder invloed van alcohol.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties