article image Binnenland

Noodsituatie: aanmeldcentrum in Ter Apel zit vol

Auteur
Auteur: NieuwNieuws
Datum: 17/09 13:00

Alleen kwetsbare mensen, vrouwen en kinderen mogen naar binnen

De gemeente Westerwolde verwacht ook komende nacht onvoldoende opvangcapaciteit in het aanmeldcentrum in Ter Apel, waardoor asielzoekers waarschijnlijk opnieuw naar andere locaties moeten worden overgebracht. Vorige nacht moesten al een aantal asielzoekers worden verplaatst naar een sporthal in Stadskanaal om te voorkomen dat ze buiten moesten slapen.

Het centrum was zo overvol dat alleen kwetsbare personen, vrouwen en kinderen binnen mochten. Pas na middernacht kon er een noodoplossing worden gevonden. 

De gemeente Westerwolde werkt momenteel samen met andere gemeenten om extra opvangplekken te regelen. Er wordt intensief overlegd voor het geval er vanavond weer verplaatsingen nodig zijn. Het COA geeft aan dat het lastig te voorspellen is hoe de situatie vanavond zal verlopen, aangezien dit afhankelijk is van het aantal nieuwe aankomsten en beperkte doorstroommogelijkheden naar andere locaties. Ze zijn voortdurend in gesprek met gemeenten in het hele land om extra opvangplekken te organiseren. 

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties