article image Binnenland

Meisje van 7 was getuige van moord op moeder, maar hield zich jarenlang stil

Auteur
Auteur: NieuwNieuws
Datum: 16/10 17:00

De vrouw werd levenloos in een bos gevonden

De dochter (op dat moment 7 jaar oud) van Susanna Boon was getuige van hoe haar moeder in 2016 door haar vader werd gewurgd. Tot vorig jaar hield ze zich stil. "Ik wilde niet ook mijn vader nog kwijt," verklaarde ze in 2023 tegen de politie.

Haar verklaringen zijn cruciaal in de strafzaak tegen haar vader. Kort na de vermissing van haar moeder had ze gezegd dat ze was wakker geworden van een ruzie tussen haar ouders en een klap van de deur had gehoord. 

Drie maanden later werd Susanna's levenloze lichaam door een wandelaar in een bos in Nunspeet gevonden. In 2023 vertelde de dochter dat ze na de klap 'stikgeluiden' had gehoord en had gezien hoe haar vader de keel van haar moeder dichtkneep. 

Robert L., de vader, werd in 2016 en 2017 twee keer aangehouden in verband met de dood van Susanna, maar werd beide keren snel weer vrijgelaten. Nu buigt de rechtbank zich eindelijk over de zaak. Het Openbaar Ministerie heeft 14 jaar cel geëist voor doodslag. De officier vermoedt dat de aanleiding voor L.'s handelen was dat Susanna de relatie wilde beëindigen.

L. was aanwezig in de rechtbank en ontkende enige betrokkenheid. Hij beriep zich op zijn zwijgrecht.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties