article image Binnenland

Dierenactivisten van stichting Bite Back blokkeren ingangen Dolfinarium Harderwijk

Auteur
Auteur: Marco Hiddingh
Datum: 20/10 09:00

Ze uiten hun zorgen over de leefomstandigheden van de dieren

Een groep van ongeveer veertig dierenactivisten voert zaterdagochtend actie bij het Dolfinarium in Harderwijk, zo meldt stichting Bite Back. Ze blokkeren een aantal ingangen en demonstreren tegen de leefomstandigheden van de dieren. Ze hebben grote spandoeken bij zich, dragen dolfijnenkostuums en enkele activisten hebben zich vastgeketend aan hekken. 

Ze uiten onder andere hun zorgen over de leefruimte van de dieren. Een woordvoerder van Bite Back zegt dat ze het bijvoorbeeld onaanvaardbaar vinden dat stellerzeeleeuwen van drie meter lang in een bad van 1,60 meter diep zitten. "Het is niet voor niets dat het Dolfinarium recentelijk uit de Europese branchevereniging is gezet."  Ook laat het Dolfinarium volgens de stichting nog trainers op de neus van dolfijnen surfen en zeeleeuwen met de vinnen naar publiek zwaaien. "Dit is tegen de afspraken in die gemaakt zijn met de overheid. Wij vinden dat het nu tijd is dit park te sluiten en de dieren een dierwaardige toekomst te geven." 

Volgens Bite Back zijn recente afspraken niet nagekomen en roepen ze op tot sluiting van het park om de dieren een beter leven elders te bieden. 

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties