article image Binnenland

Bewoners van camping Prinsenmeer: 'Peter Gillis creëert een onveilige situatie'

Auteur
Auteur: Marco Hiddingh
Datum: 11/09 16:30

Ze ervaren het alsof ze tussen de gemeente en Gillis in staan

Peter Gillis heeft de bewoners van camping Prinsenmeer opgedragen om per direct te vertrekken. Er heerst daarom grote onrust op het park; de bewoners ervaren zichzelf als pionnen in een conflict tussen de gemeente en de bekende eigenaar van het park.

Momenteel verblijven er nog ongeveer vijftig mensen op de camping in Asten. Van hun wordt verwacht dat ze voor het aanstaande weekend zijn vertrokken, want anders legt de gemeente een dwangsom op aan de Oostappen Groep van Peter Gillis van 50.000 euro per maand.

Het park is al sinds december vorig jaar gesloten voor vakantiegangers. De permanente bewoners waren zich bewust van de naderende ontruiming, maar de brief die zij afgelopen dinsdag ontvingen, kwam toch als een onplezierige verrassing. Ze voelen zich in de kou gezet door zowel de gemeente als Peter Gillis. "Waar twee vechten hebben er twee schuld. Maar wij zitten er middenin", zegt bewoner Robert Heijkants. 

Om de bewoners weg te krijgen functioneren de slagbomen van het park sinds maandagavond niet meer na vijf uur 's middags. "Hij creëert een onveilige situatie. Mijn partner is hoogzwanger, maar kraamzorg kan hier niet komen", zegt Robert. "En als ik naar het ziekenhuis moet rijden, moet ik de calamiteiten bellen. Maar wat als die niet opnemen?"

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties