article image Binnenland

Basisschoolleraar kraakt ‘linkse’ lespakketten: ‘Dat is iets voor de opvoeding thuis’

Auteur
Auteur: NieuwNieuws
Datum: 22/08 09:44

"Dan staat er dat je maar beter geen melk kunt drinken of vlees eten"

Basisscholen worden overladen met lespakketten die soms vanuit een politiek perspectief zijn geschreven. Dat schrijft De Telegraaf. Het gaat om kant-en-klaarpakketten van organisaties als Greenpeace en Veilig Verkeer Nederland. Daarnaast zijn pakketten voor de Week van het Geld, de Week van de Lentekriebels en de Geweldige Groene Wereldweek hot. De dagelijkse spam aan reclamemailtjes zorgt voor irritatie bij veel docenten, maar ook op de inhoud hebben sommigen wat aan te merken; een van de leraren waarmee de krant sprak vindt de lespakketten "vaak te links". 

Eddy Erkelens, leraar op basisschool De School met de Bijbel in Bleskensgraaf:

"Ik vind ze vaak te links. Dan staat er dat je maar beter geen melk kunt drinken of vlees eten. Of dat je met vakantie beter niet kunt vliegen omdat het slecht is voor het klimaat. Dat is iets voor de opvoeding thuis." 

Spam

Los van de inhoud zijn de lespakketten voor veel docenten een uitkomst. "Het is makkelijk, want met zo’n kant-en-klaarpakket hoef je minder voor te bereiden", aldus Erkelens.  

Wel zorgt de hoeveelheid mailtjes en belletjes voor de nodige irritatie. "In de afgelopen drie weken heb ik meer dan 200 mailtjes erover gekregen. Of je krijgt ze via de post. Het is opmerkelijk dat op duurzaamheid gerichte organisaties zoveel reclame sturen. Dat is eigenlijk ook een milieudelict. Bij mij gaan ze allemaal de prullenbak in."

"Soms bellen organisaties er wel nog achteraan, maar dan zeg ik duidelijk dat ik geen belangstelling heb."

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties